Referenties

Bedrijfsmaatschappelijk werk

“De aanleiding was toenemende overbelasting en angst voor ontwikkelen burn-out. Ik voelde me meteen op mijn gemak, het waren fijne gesprekken.”

Cliënt bedrijfsmaatschappelijk werk, 2020

“Inzicht gekregen in het verloop van re-integratie na een doorgemaakte traumatische gebeurtenis. Het is geen lineair proces, maar een proces met positieve en negatieve momenten. Mogen genieten van lummeldagen en lummelmomenten. Hoe thuis bespreekbaar te maken als het even minder gaat. Fijn dat er af en toe wat meer wetenschappelijke onderbouwing werd gegeven. Fijne luistermomenten (ook als ik even door raaskalde) “

Cliënt bedrijfsmaatschappelijk werk, 2019

“De aanleiding voor het traject had te maken een veranderde werkomgeving met daarbij een onveilig en ondergewaardeerd gevoel. Het initiatief om naar bedrijfsmaatschappelijk werk te gaan kwam vanuit de bedrijfsarts en mijzelf. De gesprekken hebben mij laten inzien dat ik niet meer thuis ben in mijn huidige werk. Wat mij het meest geholpen heeft is de reflectie oefening. Hieruit kwamen mijn sterke punten naar voren die nog meer benadrukten dat ik er verstandig aan doe om een andere richting te kiezen, een richting die beter bij mij past en waar ik meer blij van wordt. De gesprekken gaven mij rust, er werd met me mee gedacht en gaven met het gevoel dat ik niet meer alleen stond. Ik voelde me vrij om de zeggen wat ik wilde, dat gaf me de openheid om buiten mijn comfortzone te denken. Denken in kansen in plaats van beperkingen”

Cliënt bedrijfsmaatschappelijk werk, 2019

Loopbaancoaching

“Te hoge werkdruk en hiermee leren omgaan. Helaas toch in de ziektewet beland. Perfectionisme loslaten, grenzen stellen, lastige situaties handelen. Erkenning en steun. Uitgebreid je verhaal kwijt kunnen. Dat alleen al lucht op. Goed tot de kern komen. Concreet begeleiden. Rust in de benadering. En altijd contact (mail, telefonisch) om tussentijds iets te bespreken.”

Coachee loopbaantraject 2019

“In een schaal van 1-10, waarbij 1 zeer slecht is en 10 uitmuntend is, scoort deze loopbaanprofessional 8 punten.
Positieve benadering met de juiste inschatting van mogelijkheden. Mooie resultaten behaald met cliënt. Cliënt is zeer tevreden over begeleiding door Wieger Jan.”

Mw. M. Smit, Adviseur HRM, ROC Friese Poort, 2019

Trainingen

De hele wijze van oplossingsgericht werken spreek mij aan. Het besef krijgen dat de client in eigen kracht kan worden gezet en positief bekrachtiging hierin een sleutel kan zijn. Kunnen kijken naar het hoe en wat iemand al kan.

Deelnemer training oplossingsgerichte gespreksvoering, 2019

Inzicht in wat positief benaderen allemaal teweeg kan brengen. Je komt veel sneller tot motivatie vanuit hulpvrager. Draagvlak groter!

Deelnemer training oplossingsgerichte gespreksvoering, 2019